کیوسلز (Qcells) رکورد جدیدی در کارایی سلول‌های خورشیدی پروسکایت-سیلیکونی ثبت کرد

شرکت کیوسلز (Qcells) با تولید سلول‌های خورشیدی پروسکایت-سیلیکونی (perovskite-silicon) به کارایی 28.6 درصدی دست یافت.

 

pastedGraphic.png

 

شرکت کیوسلز، سازنده ماژول‌های خورشیدی مستقر در کره جنوبی، با تولید سلول‌های چندپیوندی (tandem) از نوع پروسکایت-سیلیکون به‌صورت تجاری در خط آزمایشی خود در کشور آلمان رکورد 28.6 درصدی در زمینه کارایی سلول‌های خورشیدی را به ثبت رساند.

این شرکت کره‌ای در حالی این رکورد جهانی را به ثبت رسانده که فناوری تولید انبوه این سلول‌ها را در سایز استاندارد M10 به‌صورت تجاری نیز به دست آورده است. کیوسلز از فناوری پروسکایت برای سلول رویی و از فناوری اختصاصی کیو-انتم (Q.ANTUM) برای سلول زیرین استفاده می‌کند. به گفته مدیر این شرکت، تکنولوژی به‌کاررفته در ساختار چندپیوندی محصول این شرکت همزمان اجازه جذب نور پرانرژی از سطح رویی را افزایش داده و به‌طور مؤثرتر نور انتقال‌یافته با انرژی پایین‌تر را نیز جذب می‌کند.

این شرکت در بیانیه‌ای اعلام کرده که این فناوری باعث بهبود توان در سیستم‌های فتوولتاییک خواهد شد و در نتیجه ماژول‌های کمتری برای دستیابی به توان خروجی مشابه یک سیستم خورشیدی مورد نیاز است. این پیشرفت به‌صورت بالقوه، کاهش بیشتر هزینه‌های انرژی خورشیدی و همچنین هزینه‌های تأمین زمین مورد نیاز برای مزرعه‌های خورشیدی را در پی خواهد داشت و باعث مقرون به صرفه‌تر و پایدارتر شدن تولید انرژی خورشیدی در سبد تأمین انرژی می‌گردد.

به گفته دانیل مرفلد، مدیر ارشد فناوری شرکت کیوسلز، توسعه تکنولوژی سلول‌های چندپیوندی باعث تسریع در فرآیند ارتقاء کارایی سیستم‌های فتوولتاییک و در نهایت موجب جهشی بزرگ در عملکرد سیستم‌های خورشیدی خواهد شد.

مؤسسه پژوهشی فرانهوفر (Fraunhofer) وابسته به دولت آلمان به‌طور مستقل نتایج این رکورد تجاری را تأیید کرده است.